Friday, November 2, 2012

ไส้อั่ว [Sai Aua.]





ส่วนผสมอาหาร (Food ingredients.)


  1. หมูบดละเอียด 1 กิโลกรัม                        1. Crush pork 1 kg.
  2. ไส้หมู (ไส้เล็ก ล้างสะอาด) 300 กรัม         2. Chitterlings (small intestine clean) 300 g.


ส่วนผสมน้ำพริกแกง (Curry paste mixture.)

  1. พริกแห้ง 5 เม็ด                                       1. Dried chilli 5 pieces.
  2. รากผักชี 2 ช้อนโต๊ะ                                 2. 2 tablespoons coriander root.
  3. ผิวมะกรูด (หั่นละเอียด) 1 ช้อนชา             3. Surface Kaffir lime (finely sliced​​) 1 tsp.
  4. ใบมะกรูด (หั่นฝอย) 2 ช้อนโต๊ะ                4. Kaffir lime leaves (sliced) 2 tbsp.
  5. ตะไคร้ (หั่นฝอย) 3 ช้อนโต๊ะ                    5. Lemongrass (sliced​​) 3 tbsp.
  6. หอมแดง 5 หัว                                        6. 5 shallots head.
  7. กระเทียม 2 หัว                                       7. 2 heads of garlic.
  8. กะปิ 2 ช้อนชา                                         8. 2 tsp shrimp paste.
  9. เกลือ 1 ช้อนชา                                       9. Salt, 1 tsp.

ขั้นตอนการปรุง:


โขลกเครื่องแกงทั้งหมดให้ละเอียด. ผสมเนื้อหมูที่บดไว้ กับเครื่องแกงให้เข้ากัน ใส่ใบมะกรูดเคล้าให้ทั่ว
ยัดเครื่องแกงและเนื้อหมูใส่ในไส่ อย่าให้แน่นนัก มัดเป็นท่อนๆ. นำไปทอดหรือปิ้งให้สุก แล้วจัดใส่จานซอยเป็นชิ้นๆ.



The process of cooking.


Pound all the spices thoroughly. Mix the crushed pork. Together with spices. Add kaffir lime leaves, mix thoroughly.Stuffed pork curry and the cricketers. Do not let the tight. Truss pieces. Fry or grill until done. Soi to the plate pieces.




1 comment: